SWISS takođe najavio povratak u Kinu

Kompanija Swiss International Air Lines (SWISS) je saopštila da će obnoviti redovne putničke letove ka Kini. Prevoznik će u početku nuditi 1 nedeljni let između Ciriha i Šangaja počevši od 3. marta, a od aprila će se broj polazaka povećati na 3. Letovi ka najmnogoljudnijem gradu Kine će se obavljati Boeinzima 777-300ER sa 8 sedišta prve, 62 sedišta biznis i 270 standardnih mesta u ekonomskoj klasi.

„Oduševljeni smo što ćemo uskoro ponovo omogućiti našim putnicima letove između Ciriha i Šangaja. Za nas je visoki prioritet da zadovoljimo potražnju za putovanja koja sada ponovo raste između ova dva velika poslovna centra i šire. Šangaj ostaje jedna od ključnih tačaka u našoj mreži u pogledu dolaznih i odlaznih putnika,“ poručio je komercijalni direktor kompanije Tamur Goudarzi Pour.

Pored obnavljanja putničkih letova ka Šangaju, SWISS je takođe odlučio da pojača saobraćaj ka svojoj postojećoj liniji ka Hong Kongu sa 5 na 6 nedeljnih frekvencija.

Nakon što je Kina najavila da ukida stroge COVID mere, mnoge evropske i svetske avio-kompanije su odlučile da obnove letove ka ovoj zemlji koji su većinom ukinuti još 2020. godine. Svoj povratak u Kinu su za sada najavili British Airways, Virgin Atlantic kao i KLM.

08.02.2023.