British Airways i Virgin Atlantic se vraćaju u Kinu

Foto: Nick Morrish/British Airways

Kompanije British Airways i Virgin Atlantic su saopštile da će ove letnje sezone obnoviti letove ka Kini koji su bili suspendovani tokom pandemije korona virusa. Dva britanska prevoznika će ponovo povezivati aerodrom London Heathrow sa Šangajem i Pekingom, a prvi polasci su planirani već za april.

Nacionalna kompanija će biti prva koja će obnoviti letove i to na liniji London – Šangaj koja bi trebala da stratuje 23. aprila. Na ovoj ruti je planirano 7 nedeljnih polazaka i na ruti će saobraćati Boeinzi 787. British Airways će od 3. juna startovati i sa linijom do kineske prestonice, Pekinga, koji planira da opslužuje sa 4 nedeljna leta. Za razliku od linije ka Šangaju, na ruti do Pekinga će leteti Boeinzi 777.

Najveći konkurent British Airways-a, kompanija Virgin Atlantic, je takođe odlučio da se vrati na tržište Kine i pokrene letove ka Šangaju. Letovi Virging Atlantic-a između aerodroma London Heathrow i Šangaja kreću 1. maja i obavljaće se jednom dnevno. Kao i British Airways, Virgin Atlantic će na svojoj ruti ka Kini takođe koristiti Boeinge 787 sa kojima je leteo i pre suspenzije letova.

Foto: Nick Morrish/British Airways

02.02.2023.