FOTO: Sedmi ATR Er Srbije spreman za isporuku

air-serbia-vesti-iz-avijacije

Srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji će uskoro će biti isporučen još jedan ATR 72-600. Sedmi po redu avion ovog tipa u floti Er Srbije dobio je novu registracioni oznaku YU-ASD i trebao bi u narednim danima da stigne na beogradski aerodrom, saopštila je kompanija na svojim društvenim mrežama.

Na letelici je još uvek vidljiva stara registracija EI-FCZ koja je korišćena dok se ATR nalazio u floti irskog Stobart Era (Sobart Air). Avion EI-FCZ, odnosno YU-ASD, je star devet godina i pripada Propisu Lizingu (Propius Leasing) iz Irske. ATR 72-600 je sve do 2021. godine leteo za Stobart Er ali je nakon njegovog bankrota bio uskladišten.

Er Srbija je tokom ove letnje sezone u flotu primila nekoliko novih aviona. Na beogradski aerodrom je krajem juna sleteo YU-ASB, šesti ATR 72 za Er Srbiju koji je kao i YU-ASD u prošlosti leteo za Stobart Er.

Foto: Air Serbia

Prvi E195 u floti kompanije; Foto: Air Serbia

Novina u floti ove godine su bili i Embraer avioni koje je Er Srbija (za sada) kratkoročno iznajmila od Maraton Erlajnsa (Marathon Airlines). Embraer E195 sa registracijom SX-RMA je stigao u flotu kompanije pre dve nedelje i on je za razliku od drugog E-Džeta ofarban u kolor šemu Er Srbije.

Foto: Air Serbia

26.08.2023.