Evropa

Stobart Air prekinuo sve operacije

Foto: Sheila1988

Irski regionalni prevoznik Stobart Air, koji obavlja letove za Aer Lingus, je sinoć prekinuo sve operacije. Irska nacionalna avio-kompanija je sinoć obaveštena o obustavi letova svog partnera koji zbog finansijske situacije neće biti u mogućnosti da obavlja letačke aktivnosti. Prekid operacija je pogodio hiljade putnika koji su trebali da putuju sa Stobart Air-om ali i sa Aer Lingusom preko Dablina.

“Aer Lingus se izvinjava putnicima zbog neprijatnosti nastalih otkazivanjem u tako kratkom roku za sve letove koje je obavljao Stobart Air. Aer Lingus sada komunicira sa putnicima kako bi ih savetovao o njihovim mogućnostima povrata novca ili ponovne rezervacije. Putnicima koji su rezervisali karte za letove kompanije Stobart Air savetuje se da ne dolaze na aerodrom i da na web sajtu Aer Lingus potraže ažurirane informacije o mogućnostima povrata novca ili ponovnog rezervisanja,” saopštio je Aer Lingus.

Stobart Air je osnovan još davne 1970. godine a sve do 2014. je poslovao pod imenom Aer Arann. Kompanija je imala 13 letelica a cela flota se sastojala od aviona francusko-italijanskog proizvođača ATR. Prevoznik je do juče obavljao letove za Aer Lingus, tačnije za njegovu regionalnu podružnicu Aer Lingus Regional. Bez posla će, zbog propasti Stobart Air-a, ostati čak 480 ljudi.

Foto: Sheila1988

12.06.2021.