FOTO: Novi Er Srbijin ATR stigao u Beograd

Foto: Air Serbia

Er Srbiji je večeras na beogradskom aerodromu isporučen novi ATR 72-600 – sedmi primerak ovog aviona u floti nacionalnog avio-prevoznika. ATR sa registracionom oznakom YU-ASD je sleteo na aerodrom Nikola Tesla u 20:09 nakon trosatnog leta iz Menhengladbaha u blizini Dortmunda.

Srpska avio-kompanija navodi da je bojenje aviona izvršeno u gradu Derbi u Engleskoj, a da se letelica od 10. avgusta nalazila u Nemačkoj na tehničkim kontrolama. Nakon primopredaje aviona, Er Srbija će izvršiti poslednje pripreme za ulazak YU-ASD u redovan saobraćaj.

„Regionalna flota naše kompanije i dalje se širi. Sa radošću smo danas dočekali sedmi ATR tipa 72-600 i nadamo se da će uskoro YU-ASD primiti prve putnike. Nastavljamo sa podmlađivanjem flote i daljim unapređenjem usluge. Naš cilj je da ATR flota u jednom trenutku broji deset aviona,“ rekao je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

Kompanija je u saopštenju za medije otkrila neke zanimljive detalje o svojoj ATR floti. Iz Er Srbije navode da tri ATR 72-600 imaju sedišta marke „Geven Prestige“, dok četvrti, peti, šesti i sedmi isporučeni avion imaju „Acro“ sedišta.

air serbia, vesti iz avijacije

Direktor Er Srbije Jirži Marerk i kapetan Milan Malović; Foto: Air Serbia

Kao što je portal Avio Press i ranije pisao, novi ATR 72-600 u floti Er Srbije ripada Propisu Lizingu (Propius Leasing) iz Irske. Avion je 2014. godine kao nov isporučen Stobart Eru (Stobart Air) za koga je leteo sve do njegovog bankrota 2021. godine.

FOTO: Sedmi ATR Er Srbije spreman za isporuku

Foto: Air Serbia

08.09.2023.