Er Baltik dobio 44. A220, bliži se poslednjoj isporuci

Foto: airBaltic

Kompanija Er Baltik (airBaltic) je u subotu 9. septembra dobila svoj novi, 44. po redu Erbas A220-300. Letelica sa registracionom oznakom YL-ABQ stigla je u Rigu juče u ranim jutarnjim časovima nakon dugačkog leta iz Montreala gde je ovaj avion i proizveden.

Mada je imao dugačak let, za YL-ABQ nije bilo odmora jer je istog dana počeo da saobraća na redovnim linijama. Prvi komercijalni let je obavio na liniji Riga – Talin, pokazuju podaci sajta FlightRadar24.

Ovo je 44. Erbas A220-300 u floti baltičke kompanije, a prevoznik bi u narednom periodu trebao da dobije još šest aviona. Er Baltik od ove godine nema ni jednu drugu vrstu aviona u svojoj floti. Poslednji Bombardier Q400 je penzionisan u februaru 2023. godine čime je flota postala unificirana jednim tipom letelice – Erbasom A220-300

Novi Erbasi koji pristižu u flotu kompanije će biti iskorišćeni za veliku zimsku i letnju ekspanziju. Baltički prevoznik između ostalog planira da otvori linije ka Ljubljani, Skoplju i Prištini, a više o tome možete pročitati ovde:

Er Baltik otvara linije za Ljubljanu, Skoplje i Prištinu

Foto: airBaltic

10.09.2023.