airBaltic najavio veliku ekspanziju za narednu zimu

Foto: airBaltic

Nacionalna avio-kompanija Letonije je najavila pokretanje 11 novih linija tokom predstojeće zimske sezone. airBaltic će otvoriti nove linije iz nekoliko baza u svojoj mreži, a najveći fokus ekspanzije će biti na aerodromima Viljnus i Tampere. Iz glavnog grada Litvanije će uskoro moći da se leti ka Briselu, Tenerifama, Dubaiju i Torinu dok će finski grad Tampere dobiti direktne linije za Amsterdam, Tenerife i Kitilu.

Prestonica Estonije je takođe obuhvaćena najnovijom ekspanzijom te će tokom poslednjih meseci ove godine ostvariti vezu za Tenerifama i Ženevom, a njena postojeća linija ka Amsterdamu će se obavljati sa međusletanjem u Tampereu čime će Talin dobiti rutu ka finskom gradu. Glavna baza airBaltica, aerodrom Riga, će dobiti dve nove linije i to ka Agadiru i Alikanteu.

Foto: airBaltic

Flota Er Baltika; Foto: airBaltic

„Uzbuđeni smo što možemo da najavimo najveći broj novih ruta u zimskoj sezoni ikada viđenih u airBalticu. Prilikom priprema za predstojeću sezonu pažljivo razmatramo potražnju putnika i analiziramo situaciju na tržištu. Stoga, naša posvećenost Baltiku i Tampereu ostaje jaka i posvećeni smo poboljšanju povezanosti u regionu i van njega. Takođe, drago nam je što možemo proširiti našu ponudu dodavanjem novih ruta i povećanom frekvencijom letova na našim postojećim turističkim rutama i rutama ka city break destinacijama,“ poručio je izvršni direktor kompanije Martin Gauss.

Mreža airBaltica će se ove zimske sezone sastojati od ukupno 80 linija.

Foto: airBaltic

13.05.2023.