Er Baltik otvara linije za Ljubljanu, Skoplje i Prištinu

Foto: airBaltic

Letonska nacionalna avio-kompanija Er Baltik (airBaltic) je objavila svoj red letenja za narednu letnju sezonu, a novitet u mreži prevoznika će biti tri destinacije u zemljama bivše Jugoslavije. Nakon što je ove godine pokrenuo letove za Beograd, Er Baltik je odlučio da nastavi sa ekspanzijom u ovom delu Evrope otvaranjem linija iz Rige ka Skoplju, Ljubljani i Prištini.

Letovi između letonske i slovenačke prestonice startuju 2. maja, a na liniji će biti ukupno dva nedeljna polaska. Er Baltik će istog dana obaviti i inauguralni let ka Skoplju do koga će takođe leteti dva puta nedeljno. Priština će direktnu vezu sa Rigom dobiti 4. maja i planiran je jednak broj frekvencija kao i prema drugim novim destinacijama.

Cene karata za letove u jednom pravcu startuju već od 79 evra.

Letovi ka novim destinacijama će se obavljati Er Baltikovim Erbasima A220-300 koji mogu da prevezu 145 putnika. Kompanija u svojoj floti ima 42 aviona ovog tipa, pokazuju podaci sajta Planespotters.net.

Gradovi u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Srbiji neće biti jedine novine u mreži Er Baltika. Kompanija je za narednu letnju sezonu najavila pokretanje sedam novih linija iz Rige, a na listi noviteta se nalaze i Alikante, Tirana, Sofija i Kišinjev.

Er Baltik će takođe uvesti linije Talin – Bilund i Talin – Malta dok će Viljnus dobiti direktnu liniju ka Krakovu. Aerodrom Palanga u Litvaniji će od sledeće godine biti povezan sa Amsterdamom.

Foto: airBaltic

Enterijer Er Baltikovih A220; Foto: airBaltic

„Prilikom priprema za sledeću sezonu uvek pažljivo procenjujemo situaciju na tržištu i potražnju putnika. Ovog puta smo uočili priliku da proširimo našu mrežu u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi sa konekcijama sa baltičkim i nordijskim zemljama. Stoga nam je drago što ćemo sledećeg leta proširiti ponudu Er Baltika pogodnim letovima do ovog regiona i takođe povećati frekvencije letova na našim postojećim turističkim i poslovnim rutama,“ izjavio je direktor Er Baltika Martin Gaus.

Pored velike ekspanzije naredne letnje sezone, kompanija je ranije najavila da će proširiti mrežu i tokom predstojeće zime. Letonski prevoznik je u maju saopštio da će tokom najhaldnijih meseci godine otvoriti jedanaest novih linija kao i da će fokus ekspanzije biti na Viljnusu i Tampereu. Više o tome možete pročitati ovde:

airBaltic najavio veliku ekspanziju za narednu zimu

Foto: airBaltic

29.08.2023.