YU-APS stigao u Srbiju

Foto: Air Serbia

Avion Airbus A320 registarske oznake YU-APS, najnovije pojačanje u floti turbomlaznih aviona srpskog nacionalnog avio-prevoznika, stigao je danas u Beograd. Novi avion ima konfiguraciju sa 180 sedišta, tipa Rekaro Slim, dizajnirana tako da zauzimaju manje prostora i putnicima pružaju veći komfor. Najnoviji Airbus A320 star je skoro 12 godina i pre nego što je došao u Air Serbie nalazio se u službi mađarskog niskotarifnog prevoznika Wizz Air. Vizuelni identitet srpskog nacionalnog avio-prevoznika avion je dobio u Holandiji.

„Dolaskom novog Airbusa A320 YU-APS naša kompanija imaće tri aviona tog tipa u floti. Kontinuirana modernizacija flote, sistema upravljanja, tehničke podrške i usavršavanje posade strateški su ciljevi srpske nacionalne avio-kompanije. U proteklih godinu dana, flotu smo osnažili sa osam novih aviona. Flota turbomlaznih aviona pojačana je sa po jednim avionom Airbus A319 i A320, regionalna flota podmlađena sa pet aviona ATR 72-600, a od decembra leti i naš drugi Airbus A330-200, koji nosi lik slavnog naučnika i pronalazača srpskog porekla Mihajla Pupina. Ovo je drugo pojačanje flote od početka 2023. godine i veoma smo ponosni na to,” izjavio je Marijan Kocić, izvršni direktor za saobraćaj avio-kompanije.

Drugi Airbus A320, a prvi sa šarkletima, stigao je u flotu srpske nacionalne avio-kompanije 13. oktobra prošle godine. Letelica nosi registarsku oznaku YU-APO.

Foto: Air Serbia

12.04.2023.