Viva Aerobus sprovodi ekspanziju u SAD

Foto: Airbus - Stefan Kruijer

Niskotarifna avio-kompanija Viva Aerobus najavila je veliku ekspanziju ka SAD otvaranjem šest novih ruta iz svoje baze na severu Meksika.

Prevoznik će od januara do jula naredne godine pokrenuti linije iz Montereja ka Ostinu, Denveru, Majamiju, Orlandu, Oklandu i Njujorku. Najava nove ekspanzije u SAD usledila je nakon što je Savezna uprava za vazduhoplovstvo (Federal Aviation Administration – FAA) vratila Meksiko u Kategoriju 1 – listu zemalja sa veoma visokim ICAO bezbednosnim standardima u vazduhoplovstvu.

„Ovih devet novih ruta označavaju prekretnicu u njenoj [Monterejevoj] nacionalnoj i međunarodnoj povezanosti. Rute u SAD su osmišljene da opslužuju najveće svetsko tržište međunarodnog vazdušnog saobraćaja sa pristupačnim opcijama putovanja, što zaista olakšava ljudima da posete porodicu i prijatelje, odlaze na odmor ili obavljaju posao,“ rekao je izvršni direktor Viva Aerobusa Huan Karlos Zuazua.

Otvaranje novih linija ka SAD i ostala povećanja frekvencija podići će kapacitetet Vive u Montereju na čak 13 miliona sedišta u 2024. godini što je za 2,5 miliona više u odnosu na prethodnu godinu.

Još jedna meksička avio-kompanija sprovodi veliku ekspanziju svoje mreže. Niskotarifni prevoznik Volaris je početkom leta saopštio da će otvoriti 40 novih domaćih linija, a više o njegovim planovima možete pročitati u sledećem članku:

Meksički Volaris otvara 40 novih linija

Foto: Airbus – Stefan Kruijer

28.09.2023.