Meksički Volaris otvara 40 novih linija

Foto: Bengt Lange/Airbus

Niskotarifna avio-kompanija Volaris se sprema da učvrsti svoju titulu najvećeg meksičkog prevoznika otvaranjem čak 40 novih linija. Od 11. jula Volaris će započeti jednu od najvećih ekspanzija u njegovoj istoriji kojom će biti obuhvaćeno 16 meksičkih aerodroma.

Fokus ekspanzije niskotarifne kompanije će biti na aerodromu Bajío International u centralnoj regiji Gvanahuato koji će dobiti direktne letove ka 12 destinacija u Meksiku. Veliki porast putničkog saobraćaja će osetiti i vazdušna luka Meksikali čiji će putnici uskoro moći da računaju na 9 novih ruta, a Volaris će svoja krila raširiti i u Siudad Huarezu sa 5 dodatnih linija. Volaris će otvoriti nove rute i na aerodromima kao što su Kuliakan, La Paz, Monterej, Ermosiljo i drugi.

Većina linija koje Volaris otvara ne opslužuju drugi prevoznici sa izuzetkom kompanija TAR Aerolíneas i Viva Aerobus koje lete na ukupno 4 planirane rute. Izvršni potpredsednik avio-kompanije Holger Blankenstein je izjavio da će nova ekspanzija otvoriti „turističke i industrijske koridore“ između destinacija koje ranije nisu imale konekcije ili su imale nedovoljan broj njih.

Foto: Bengt Lange/Airbus

31.05.2023.

Ostavi komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.