VIDEO: U Beograd stigao deveti ATR 72 za Air Serbia

Foto: Air Serbia

Na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu je danas u popodnevnim časovima stigao YU-ASE – novi ATR 72-600 u floti Air Serbia. Avion je danas doleteo iz Tuluza gde su prethodno vršene pripreme za njegovu isporuku srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji. Za Air Serbia ovo je deveti ATR 72-600 u floti.

Kako je izgledalo sletanje aviona na beogradski aerodrom možete pogledati na video snimku objavljenom na Instagram stranici Air Serbia:

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Air Serbia (@airserbia)

YU-ASE je nabavljen putem dugoročnog lizinga od kompanije Nordic Aviation Capital, zajedno sa još dva aviona istog tipa. Za sada nije poznato kada će avion ući u redovan saobraćaj ali imajući u vidu da se već nalazi u srpskom registru moguće je da će veoma brzo početi da prevoz putnike Air Serbia.

Novi avion u floti srpskog prevoznika star je osam i po godina i kao nov je u prvim danima 2016. godine isporučen avio-kompaniji Azul iz Brazila, pokazuju podaci Planespotters. ATR 72 je u međuvremenu leteo za portugalske prevoznike White i TAP Express pre nego što se vratio u flotu Azula.

Foto: Air Serbia

15.05.2024.