Veliki planovi Rojal Er Maroka, planira flotu od 200 aviona

Foto: Airbus

Marokanski nacionalni avio-prevoznik je nedavno prezentovao ambiciozan plan poslovanja u naredne dve decenije koji bi trebao da ga učini ključnim igračem na afričkom tržištu.

Kompanija Rojal Er Marok (Royal Air Maroc) želi da do 2037. godine poveća broj putnika sa sadašnjih 7,3 miliona na čak 31,6 miliona, a plan je da se flota aviona poveća na 200 letelica. Ambiciozan plan povećanje flote i broja putnika bi trebala da prati i jednako ambiciozna mreža destinacija.

Kako prenosi portal AIRportal.hu, Rojal Er Marok želi da do 2027. godine pokrene linije za Mančester, Minhen, Cirih, Napulj, Tripoli, Ndžamenu, Abudžu, Najrobi, Johanezburg i Zelenortska ostrva. Dalji plan rasta predviđa povezivanje sa velikim evropskim gradovima među kojima su Dablin, Varšava, Berlin, Bukurešt, Budimpešta, Beč, Hamburg, Dizeldorf i drugi.

Kompanija ne može sama da finansira ekspanziju te sredstva za realizaciju iste traži od države. Marokanskoj vladi je nedavno prezentovan plan rasta do 2037. godine i od nje se traži kontinuirano finansiranje. AIRportal.hu piše da bi implementaciju plana nadgledao supervizor kojeg bi postavljao sam premijer.

Foto: Airbus

16.07.2023.