Velika ekspanzija Lufthansa Grupe: Sedam novih long-haul linija

Foto: Swiss International Air Lines Ltd.

Lufthansa Grupa je najavila veliku međunarodnu ekspanziju za narednu letnju sezonu kojom će biti obuhvaćene kako manji evropski gradovi tako i daleke metropole u Severnoj Americi, Aziji i Africi.

Lufthansa širi mrežu na tri strane sveta

Nemačka nacionalna avio-kompanija Lufthansa će u letnjem redu letenja za 2024. godinu uvesti dve linije iz Frankfurta i još tri iz Minhena. Glavno čvorište Lufthanse će dobiti direktnu vezu za Mineapolisom i aerodromom Rali-Daram u SAD dok će Bavarska biti povezana sa Sijetlom, Johanezburgom i Hong Kongom.

Kompanija će ka vazdušnoj luci Rali-Daram leteli sa Erbasom A330 pet puta nedeljno dok će sa istim brojem frekvencija povezivati Frankfurt i Mineapolis. Grad u Minesoti će biti opsluživan sa modernijim i komfornijim Boingom 787.

Letovi iz Minhena ka glavnom gradu savezne države Vašington će se obavljati Erbasom A350, a ovaj avion će posećivati Sijetl svakog dana. U mrežu minhenskog aerodroma ulazi Hong Kong sa sedam nedeljnih letova kao i Johanezburg sa tri leta tokom nedelje. Ovi letovi će se takođe obavljati sa Erbasovim modernim širokotrupcem.

Lufthansa će tako od sledeće godine leteli ka 27 destinacija u SAD, a na velikom broju linija će leteti avioni visokih kapaciteta kao štu su A350 i A380.

Svis povećava prisustvo u Severnoj Americi

Novina će biti i u redu letenja Svisa koji će proširiti severnoameričku mrežu destinacija.

Od sledeće letnje sezone startuju letovi između Ciriha i Vašingtona sa svakodnevnim polascima kao i sezonska linija ka Torontu na kojoj će Svis saobraćati pet puta nedeljno. Letovi če se obavljati Erbasima A330.

Kompanija će otvriti i dve nove linije ka Evropi. Aerodromi Kluž Napoka u Rumuniji i Košice u Slovačkoj će od 2024. godine moći da računaju na direktnu vezu sa Cirihom. Letovi će biti obavljani tri puta nedeljno i to sa novim i modernim Erbasima A220.

Svis će u 2024. godini nuditi ukupno 113 destinacija iz Ciriha i Ženeve.

Foto: Swiss International Air Lines Ltd.

13.09.2023.