Swiss nabavlja šest aviona od airBaltic-a

Manjak kapaciteta i nedostatak radne snage naterali su švajcarskog nacionalnog prevoznika da tokom predstojećih zimskih meseci nabavi dodatne avione. Tako će kompanija Swiss putem kratkoročnog lizinga iznajmiti šest Airbusa A220-300 od airBaltic-a koji će za švajcarskog prevoznika leteti u zimskom redu letenja.

Iz Swiss-a poručuju da će zahvaljujući dodatnim kapacitetima moći da održe planirani obim saobraćaja i da će ovakav aranžman doneti „stabilnost“ mreži avio-kompanije.

Komercijalni direktor Swiss-a Tamur Goudarzi Pour izjavio je da je airBaltic savršeni parter za iznajmljivanje kapaciteta jer koristi istu vrstu „naprednih, inovativnih i ekološki prihvatljivih“ aviona kao i njegova avio-kompanija. On je takođe istakao činjenicu da je airBaltic i ranije iznajmljivanjo avione Lufthansa Grupi i to veoma uspešno, bez zabeleženih kašnjenja.

Kako se radi o kratkoročnom lizingu, posadu aviona činiće radnici airBaltic-a dok će za održavanje aviona takođe biti zadužena letonska kompanija. Ovakav aranžman omogućava Swiss-u da značajno poveća kapacitete bez angažovanja dodatnih posada kojih kompanija i onako nema dovoljno. Kako je kratoročni lizing samo privremeno rešenje, Swiss se obavezao da će zaposliti još ljudi kako bi sledeću letnju sezonu dočekao spremniji.

09.08.2022.