Riyadh Air želi 150 Boeinga 737 MAX

737 MAX

Nova nacionalna avio-kompanija Saudijske Arabije Riyadh Air bi uskoro mogla da naruči veliki broj Boeingovih uskotrupnih aviona. Kako prenosi Bloomberg, prevoznik sa sedištem u Rijadu trenutno pregovara sa Boeingom oko kupovine 150 MAX aviona. Međutim, još uvek se ne zna o kojoj se varijanti letelice radi kao ni kada bi dve strane mogle da potpišu ugovor.

Plan Riyadh Aira je da nabavi između 300 i 400 uskotrupnih aviona te ova porudžbina oko koje se vode pregovori sasvim sigurno ne bi bila dovoljna da zadovolji potrebe prevoznika. Dodatne količine aviona mogu se tražiti i kod Airbusa ali evropski proizvođač trenutno teško može da odgovori na zahteve Riyadh Aira jer ima veliku listu čekanja za svoje A320neo i A321neo letelice.

Vest o pregovorima za 150 Boeinga 737 MAX je usledila svega 2 meseca nakon što je saudijski start-up naručio 39 Dreamlinera i obezbedio opcije za još 33 primerka. Velike porudžbine bi trebale da se nastave i u budućnosti imajući u vidu ambicije Riyadh Aira u pogledu flote aviona.

29.05.2023.

Ostavi komentar