VIDEO: Posada Svisa pozirala na krilu Boinga 777

Članovi kabinskog osoblja kompanije Svis (SWISS) uhvaćeni su kako poziraju za fotografije na krilu Boinga 777-300ER u Argentini. Naime, ovaj nesvakidašnji i opasan incident se dogodio na aerodromu Buenos Ajres (EZE) pre povratnog leta za Cirih, a ceo događaj su snimili putnici na terminalu.

Na video snimku objavljenom na Tviter nalogu Breaking Aviation News & Videos se mogu videti troje članova kabinskog osoblja koji prave zanimljive fotografije na krilu ovog širokotrupnog aviona. Za potrebe „foto šutinga“, posada je otvorila treća desna vrata Boinga 777 koja se otvaraju u slučaju evakuacije.

Mada su fotografije sigurno bile odlične, čini se da posada nije bila svesna opasnosti kojoj se izlaže. Krilo Boinga 777 se nalazi skoro pet metara iznad zemlje te bi pad sa te visine gotovo sigurno prouzrokovao velike povrede. Stjuardi i stjuardese su takođe mogli da oštete krilo aviona na kojem postoji nekoliko veoma osetljivih delova.

Čini se da srećom povreda i oštećenja nije bilo, a let za Cirih preko Sao Paula je obavljen bez problema.

Kompanija Svis je, očekivano, otvorila istragu povodom incidenta u Argentini, a šef kabinskog osoblja u Svisu Martin Knuhel je poručio da će biti sprovedeni disciplinski postupci. Portal One Mile at a Time je preneo poruku gospodina Knuhel kabinskom osoblju u kojoj se navodi da radnici neće biti otpušteni.

28.08.2023.