Nove porudžbine za ATR u Parizu

Foto: ATR

Francusko-italijanski proizvođač regionalnih aviona ATR je zabeležio veoma dobre prodajne rezultate na ovogodišnjem vazduhoplovnom sajmu u Parizu. Kompanija je na svojoj zvaničnoj stranici saopštila da je tokom prva dva dana sajma uspela da prikupi porudžbine za 22 aviona kao i još 2 opcije.

Izvršna direktorka Nathalie Tarnaud Laude je 20. juna saopštila da je ATR dobio narudžbu za 6 ATR 72-600 od tajvanske kompanije Mandarian Erlajns (Mandarian Airlines) kao i za još 3 primerka istog tipa aviona od brazilskog Azula koji je dogovorio i 2 opcije. Ne najveća ali definitivno najzanimljivija porudžbina došla je od prevoznika Berjaja Er (Berjaya Air) iz Malezije koji se odlučio za 2 ATR 72-600 sa „All-Business Class“ kabinom koju smo nedavno predstavili na našem portalu.

Ostatak porudžbina je došao od 2 neotkrivena kupca i to za 8 ATR 72-600 i 3 manja ATR 42-600.

„Ove nove narudžbine aviona pokazuju jasne znake oporavka iz jugoistočne Azije, tradicionalno jednog od najvećih tržišta ATR-a. Uvereni smo da će, u dogledno vreme, efikasnost naše ponude proizvoda, nedostatak korišćenih aviona na tržištu i saobraćaj koji premašuje nivoe pre kovida u određenim delovima sveta indukovati potrebu za avionima sa niskim emisijama i fleksibilnošću koji bi podržali planove regionalnih prevoznika za zamenu i rast flote,“ poručila je Nathalie Tarnaud Laude.

Foto: ATR

21.06.2023.