VIDEO: ATR predstavio koncepte luksuznih kabina

Foto: ATR

Kompanija ATR je na ovogodišnjem Sajmu avionskih enetrijera u Hamburgu koji se održava od 6. do 8. juna predstavila pet „ATR HighLine“ koncepata luksuznih kabina za svoje leteli. Uprkos tome što se ATR avioni koriste isključivo na regionalnim linijama, ATR smatra da postoji potražnja i potreba za nešto luksuznijim proizvodnom čak i na kraćim letovima.

Prva predstavljena kabina je „Multi-Class“ u kojoj može da se preveze 50 putnika i koja ima prvu klasu u predenjm delu aviona što je veoma neuobičajeno za letelice ove kategorije. Sledeća je „All-Business Class“ kabina koja, kao što i samo ime govori, ima samo sedišta biznis klase. Ovakva konfiguracija je namenjena avio-kompanijama koje prevoze samo premium putnike.

Možda i najinteresantniji izbor za avio-kompanije će biti „Premium-Flex“, odnosno kabina u kojoj veoma brzo može da se promeni konfiguracija sedišta iz 2-2 u 1-1 rapored. Na mesto „ukinutih“ sedišta se postavljaju „X-Space“ stolovi koji putnicima daju dodatni prostor za odlaganje stvari ali i veću privatnost. Za ovakav koncept se interesovala i srpska nacionalna avio-kompanija.

Još jedan zanimljiv izbor koji će se možda naći u ponudi ATR-a je i „Multi-Section“ koncept namenjen prevozu državnika. Poslednji predstavljeni koncept je „Bespoke VIP“ koji dozvoljava veoma velike promene u kabini tako da ista odgovara potrebama VIP putnika.

Bespoke VIP, All-Business Class, Premium-Flex, Multi-Section i Multi-Class se redom mogu videti na priloženom videu:

Foto: ATR

07.06.2023.

Ostavi komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.