MEA nastavlja sa evakuacijom flote, samo trećina aviona ostaje u Libanu

Foto: MEA

Libanski nacionalni avio-prevoznik nastavlja da premešta svoje avione iz Bejruta usled sve neizvesnije bezbednosne situacije u zemlji. Nakon što je pretprošle nedelje premestila pet Erbasa u Istanbul, MEA je odlučila da evakuiše još deset aviona.

Osiguravajuće kuće navodno su smanjile pokrića za čak 80% u uslovima ratnog stanja što je bio razlog da MEA donese odluku o premeštanju velikog  dela flote u sigurnije zemlje, prenosi Airways Magazine. Letelice libanskog prevoznika biće uskladištene na Kipru, Omanu, Kataru i drugim zemljama.

Kako će u floti imati svega osam aktivnih aviona, avio-kompanija je primorana da otkaže značajan broj ranije planiranih letova. Samo tokom ponedeljka je otkazano 20 letova, uglavnom ka destinacijama na Bliskom istoku dok će u utorak biti suspendovano 15 dnevnih polazaka, prenosi Simple Flying.

MEA u svojoj floti ima 22 aviona stara u proseku osam i po godina, pokazuju podaci sajta Planespotters.net. Kompanija koristi devet Erbasa A320, isto toliko većih A321neo kao i četiri širokotrupna A330-200.

U strahu od eskalacije sukoba MEA evakuisala avione u Istanbul

Foto: MEA

23.10.2023.