Još retro šema za avione Saudije

Foto: Saudia

Nacionalni avio-prevoznik Saudijske Arabije nastavlja da raduje spotere širom sveta uvođenjem novih aviona sa specijanim šemama bojenja. Nakon Saudijinog (Saudia) Boeinga 777-300ER koji je u septembru 2021. godine dobio „Retro“ šemu na trupu, istom „kozmetičkom tretmanu“ kompanija podvrgava još dva svoja aviona, Boing 787 i Erbas A321neo.

Na Tviteru su se već pojavili snimci novog Drimlajnera (Dreamliner) u Čarlstonu koji nosi retro boje kompanije Saudia. Radi se o avionu sa registracionom oznakom HZ-AR32 koji se trenutno sprema za isporuku kompaniji.

Drugi avion koji bi trebao da dobije retro šemu je Erbas A321neo sa registracionom oznakom HZ-ASAC, prenosi portal Scramble.nl. Ova letelica se još uvek nalazi u Erbasovoj fabrici u Hamburgu, a radovi na njoj se privode kraju. HZ-ASAC još uvek nije ofarban ali ne sumnjamo da će spoteri pratiti aktivnost ove letelice ne bi li zabeležili njene unikatne boje.

Kompanija Saudija koristi flotu od 160 aviona i jedna je od najvećih na Bliskom istoku. Pored ovog prevoznika, Saudijska Arabija je nedavno pokrenula novu nacionalnu avio-kompaniju pod imemom Rijad Er (Riyadh Air) koja će započeti operacije u 2025. godini.

Foto: Saudia

27.06.2023.