Još jedan ATR uskoro u floti Air Serbia: YU-ASF dobio boje srpske avio-kompanije

Foto: Air Serbia

Air Serbia je na svom Instagram profilu podelila fotografije novog ATR 72-600 aviona koji uskoro treba da se pridruži njenoj floti.

Letelica trenutno registrovana kao OY-YGG ofarbana je u šemu bojenja srpske nacionalne avio-kompanije. Avion je prema podacima servisa za praćenje letova FlightRadar24 obavio i probni let u utorak 19. marta i sada se nalazi u Tuluzu.

Iz Air Serbia poručuju da će avion stići u Beograd za nekoliko nedelja kao i da je ovo jedan od ukupno tri ATR 72-600 koji treba da budu isporučeni ove godine. Sve najavljene ATR letelice pripadaju firmi Nordic Aviation Capital, a kompanija Air Serbia ih nabavlja putem dugoročnog lizing aranžmana.

Nakon isporuke ATR 72-600, registracija aviona biće promenjena u YU-ASF. Biće to osmi po redu ATR 72-600 u floti srpskog nacionalnog avio prevoznika.

YU-ASF je proizveden 2015. godine kada je kao nov bio isporučen brazilskom Azulu, a u međuvremenu ga je koristio i portugalski TAP Express. Azul je u avgustu prošle godine povukao avion iz upotrebe od kada je letelica uskladištena, pokazuju podaci Planespotters.

20.03.2024.