Još Erbasa za Bliski istok

Foto: Airbus SAS 2018 Alexandre Doumenjou - Master Films

Sudeći po vestima koje su tokom jučerašnjeg dana stizale sa vazduhoplovnog sajma u Parizu, Erbasov tim je odradio fantastičan posao zaključivši ugovore za prodaju više stotina aviona. Mada je ceo šou „ukrao“ IndiGo sa svojom porudžbinom za 500 A320neo, druge kompanije su takođe pazarile nove letelice.

Saudijski prevoznik fjalnas (flynas) je potvrdio spekulacije javnosti o porudžbini novih Erbas aviona koje su se pojavile nedelju dana pre sajma u Parizu. Niskotarifna avio-kompanija je sa Erbasom dogovorila kupovinu 30 aviona iz A320neo porodice, a čak 10 letelica iz ove porudžbine će biti u varijanti A321XLR sposobnoj da obavlja dugolinijski saobraćaj. Ugovor su juče potpisali Bandar Almohana, glavni izvršni direktor saudijske kompanije i Christian Scherer, glavni komercijalni direktor Erbasa.

Da nisu samo uskotrupni Erbas avioni privukli pažnju avio-kompanija potvrđuje i Salam Er (Salam Air) koji će proširiti flotu sa širokotrupnim A330neo. Tokom prvog dana sajma u Parizu lizing kuća Avolon je saopštila da je postigla dogovor sa kompanijom Salam Er o dugoročnom najmu 3 Erbasa A330neo u većoj varijanti -900. Prva isporuka za Salam Er je zakazana za oktobar ove godine.

Dolaskom novih i modernih širokotrupaca flota omanskog prevoznika će se povećati sa 12 na 15. Kompanija trenutno koristi 6 Erbasa A320neo, 1 A321-200P2F i 5 A321neo, a prošle godine je naručeno i 6 Embraera E195-E2.

Foto: Airbus SAS 2018 Alexandre Doumenjou – Master Films