Još deset Erbasa A350 za Turkiš Erlajns

turkish airlines, vesti iz avijacije

Turkiš Erlajns će uskoro proširiti svoju flotu širokotrupnih aviona nabavkom dodatnih Erbasa A350, saopštio je turski nacionalni avio-prevoznik.

Kompanija će od Erbasa kupiti dest A350 u manjoj varijanti -900 koji će joj biti isporučeni u periodu između 2025. i 2027. godine. Kompanija ima pet opcija za Erbase A350 iz prethodnih narudžbina ali se ne zna hoće li ih iskoristiti.

Prevoznik trenutno koristi četrnaest Erbasa A350 i ima još dvanaest porudžbina za ovaj tip aviona. Šest A350 iz njegove flote je inicijalno trebalo da bude isporučeno Aeroflotu ali zbog sankcija Erbas nije mogao da dostavi ove letelice. Zbog toga je evropski proizvođač potražio nove kupce za već napravljene avione te je Turkiš Erlajns iskoristio priliku da veoma brzo, a verovatno i povoljno, nabavi nekoliko širokotrupnih letelica.

Erbas A350 u bojama Turkiš Erlajnsa; Foto: Airbus SAS 2020 Pascal Pigeyre – Master Films

Turska nacionalna avio-kompanija je nedavno najavila da će uskoro naručiti šest stotina novih aviona kako bi modernizovao i proširio flotu. Turkiš Erlajns je u aprilu predstavio planove rasta za narednu deceniju, a kao jedna od glavnih tačaka strategije je dupliranje flote aviona do 2033. godine. Više o ambicioznim planovima kompanije pročitajte ovde:

Turkish Airlines želi da duplira flotu do 2033. godine

Foto: Turkish Techinc

04.09.2023.