FOTO: Dresovi klubova LaLige dočekali Iberijine putnike

Foto: Airbus

Putnici na Iberijinom letu između Madrida i Bogote prijatno su se iznenadili kada su na svojim sedištima u avionu pronašli dresove klubova LaLige –  njih ukupno 350. Španska nacionalna avio-kompanija i najveća sportska organizacija na Pirinejskom polustrvu zajedno su organizovali iznenađenje za putnike na letu IB6585 koji su u utorak putovali ka kolumbijskoj prestonici.

Na svakom sedišu bio je ostavljen po jedan dres čiji se broj poklapao sa brojem reda u kojem se sedište nalazi. Bivši španski fudbaler Hoakin Sančez, inače ambasador LaLibe, bio je prisutan na letu IB6585 i pozdravio Iberijine putnike.

„Ukoliko vam se ne dopada dres, možete ga zameniti sa drugima. Dres Betisa [njegovog bivšeg kluba] imam za sebe, žao mi je,“ poručio je Sančez preko razglasa.

Foto: Iberia

Foto: Iberia

LaLiga i Iberija su organizovali ovu akciju u cilju promotivne kampanje španske fudbalske lige u Latino Americi. Sličnih događaja je bilo i u Meksiko Sitiju i Buenos Ajresu.

Izbor Iberije kao partnera za promociju lige u Južnoj i Centralnoj Americi ne iznenađuje imajući u vidu da španska avio-kompanija ima veliki broj letova ka tom delu sveta. Kompanija trenutno spaja Madrid sa 18 destinacija u Latino Americi.

Nacionalni avio-prevoznik je krajem februara doneo odluku da otkupi kompaniju Er Europa – svog glavnog konkurenta na lukrativnim transatlantskim rutama.

Više o spajanju Iberije i Er Europe možete pročitati u specijalnoj analizi portala Avio Press:

ANALIZA: Kakva je budućnost Air Europe u sklopu IAG-a?

Foto: Airbus

22.09.2023.