Er Srbija prevezla rekordan broj putnika u oktobru

Foto: Air Serbia

Er Srbija je tokom oktobra, u redovnom i čarter saobraćaju prevezla ukupno 367.146 putnika, što predstavlja povećanje od 50 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, odnosno rast od 45 odsto u odnosu na do sada rekordnu pretpandemijsku 2019. godinu. Sa sva tri međunarodna aerodroma u Srbiji, nacionalna avio-kompanija obavila je čak 3.970 letova, što je 43 odsto više nego u oktobru 2022. godine i 38 odsto više u poređenju sa 2019. godinom.

„Sa više od 367 hiljada putnika na našim letovima, ovo je najuspešniji oktobar od kada poslujemo pod imenom Er Srbija. Bližimo se broju od četiri miliona prevezenih putnika u 2023. godini, i ukoliko budemo blizu tog broja ili ga premašimo biće to veliki i važan uspeh srpske nacionalne avio-kompanije,“ izjavio je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

Foto: Air Serbia

Foto: Air Serbia

Najpopularnije destinacije u regionu u oktobru 2023. godine tradicionalno su bile Podgorica i Tivat. Kada je reč o zapadnoj Evropi, putnici su najviše putovali do Ciriha, Pariza, Rima i Amsterdama, dok su u široj evromediteranskoj zoni najtraženiji letovi Er Srbije bili do Istanbula, Larnake, Atine i Barselone.

Foto: Air Serbia

02.11.2023.

Ostavi komentar