Er Srbija prevezla 4,19 miliona putnika

Air Serbia, avijacija vesti

Er Srbija je u godini u kojoj je obeležila prvu deceniju poslovanja pod današnjim imenom ostvarila rekordne rezultate. U 2023. godini, srpska nacionalna avio-kompanija je u redovnom i čarter saobraćaju prevezla ukupno 4,19 miliona putnika, što je treći najbolji rezultat u istoriji dugoj skoro 97 godina.

Sa tri međunarodna aerodroma u Srbiji – matičnog beogradskog, kao i niškog i kraljevačkog, Er Srbija je realizovala više od 45,000 letova, odnosno 44 odsto više u poređenju sa 2022. godinom. U prethodnoj godini, Er Srbija je primila više stotina zaposlenih i promovisala 23 nova kapetana.  

Srpska nacionalna avio-kompanija je u prethodnoj godini u redovnom saobraćaju letela na ukupno 87 ruta do 34 zemlje širom Evrope, Severne Amerike, Azije i Afrike. U odnosu na 2022. godinu, uspostavljeni su direktni letovi ka 23 nove destinacije, među kojima su Lisabon, Porto, Hamburg, Kairo, Katanija, Palermo, Napulj i druge. Od 17. maja, nakon više od 30 godina pauze, nacionalna avio-kompanija je ponovo počela da leti do Čikaga.

Samo u prvih šest meseci, između Beograda i Čikaga letelo je više od 25,000 putnika, što je najbolji pokazatelj značaja i uspešnosti te linije. Tokom letnje sezone 2023. godine Er Srbija je do Njujorka letela sedam puta nedeljno odnosno svakog dana u nedelji. Povećanjem broja letova između Beograda i Njujorka, kao i uvođenjem letova do Čikaga, srpska nacionalna avio-kompanija je tokom letnje sezone putnicima nudila do 10 nedeljnih letova između glavnog grada Srbije i Severne Amerike.

Izvor: Air Serbia

14.01.2024.

Ostavi komentar