Er Srbija pokrenula letove za Porto

Foto: Air Serbia

Er Srbija je danas, 10. novembra 2023. godine, letom JU566 uspostavila direktne letove do Porta. Do drugog najvećeg grada u Portugaliji, srpska nacionalna avio-kompanija leteće dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom, tokom cele godine. 

Pilotska knjiga: Vodič kroz osnovnu školu letenja – Zoran Modli

 „Po prvi put u istoriji Er Srbije, poleteli smo za Porto. To je, pored Lisabona, druga destinacija u Portugaliji do koje Er Srbija leti. Porto je od Beograda udaljen oko 2.400 kilometara, a tu razdaljinu naši avioni tipa Erbas A319 i A320 prelete za nešto manje od tri i po sata. Uvereni smo da će to biti jedna od naših najtraženijih destinacija u Evropi i da će putnici uživati u tom predivnom gradu koliko i u letu do njega,” izjavio je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

Uvođenjem direktnih letova do Porta smeštenog na severu Portugala, Er Srbija će preko Beograda omogućiti dobre konekcije do mnogih gradova u svojoj mreži, kao što su Atina, Budimpešta, Kopenhagen, Ankara, Istanbul, Larnaka, Ljubljana, Oslo, Bukurešt, Prag, Solun, Skoplje, Sofija, Podgorica, Beč, Zagreb i drugi.

10.11.2023.