Četiri nove destinacije Air Serbia u Italiji

Air Serbia

Tokom sledeće letnje sezone, Er Srbija će uvesti direktne letove između Beograda i italijanskih gradova Katanije, Napulja, Firence i Palerma, čime će ukupan broj destinacija do kojih nacionalna avio-kompanija saobraća u ovoj mediteranskoj zemlji biti deset. Do novih gradova u Italiji, Er Srbija planira da leti dva puta nedeljno, avionima tipa erbas A319 i A320. Avio-karte su već u prodaji.

„Nastavljamo trend uvođenja novih destinacija u letnjoj sezoni. Naše prisustvo u Italiji proširujemo sa četiri atraktivne destinacije koje će našim putnicima ponuditi mogućnost da uživaju u različitim vrstama odmora – od nestvarnih Dolomita i Alpa na severu, preko jedinstvenih pejzaža u Toskani do najlepših plaža sveta na Siciliji. To je samo početak, u narednim danima biće još lepih vesti iz Er Srbije,“ izjavio je Boško Rupić, direktor komercijale i strategije Er Srbije.

Letovi između Beograda i Katanije započeće 14. aprila 2023. godine i realizovaće se ponedeljkom i petkom, obezbeđujući dobru povezanost Katanije preko Beograda do Pariza, Stokholma, Diseldorfa, Istanbula, Liona, Ciriha, Berlina, Amsterdama, Osla, Tivta, Praga, Zagreba, Podgorice, Beča, Štutgarta, Hanovera, Kopenhagena i drugih gradova. Karte su već dostupne po početnoj ceni od 99 evra u jednom smeru u ekonomskoj klasi.

Katanija je grad na istočnoj obali Sicilije, u podnožju planine Etna. Taj kosmopolitski, bujan i eklektičan grad krase brojni kulturno-istorijski spomenici, prelepe plaže i rezervat prirode. Najvažnija gradska palata i simbol barokne arhitekture Katanije je Palazzo Biscari.

Od 19. maja 2023. godine, svakog ponedeljka i petka, putnici će imati priliku da lete do glavnog lučkog grada na jugu Italije, Napulja. To je treći po veličini grad u Italiji, odmah posle Rima i Milana. Najpoznatije znamenitosti su tvrđave Castel dell’Ovo i Nuovo, katolička neoklasična bazilika San Francesco di Paola, katedrala Duomo, kao i kraljevska palata Palazzo Reale. U blizini Napulja nalazi se vulkan Vezuv, drevni rimski grad Pompeii i arheološko nalazište Herculaneum. Karte za Napulj dostupne su po ceni počev od 69 evra u jednom smeru u ekonomskoj klasi. Er Srbija nudi dobru povezanost Napulja, preko Beograda, do Pariza, Stokholma, Diseldorfa, Istanbula, Liona, Ciriha, Berlina, Amsterdama, Osla, Tivta, Praga, Zagreba, Podgorice, Beča, Štutgarta, Hanovera i Kopenhagena.

Između Beograda i Firence, letovi će se obavljati od 20. maja 2023. godine, utorkom i subotom. Administrativni centar Toskane, u središnjem delu Italije, rodno je mesto italijanske renesanse i vrvi od industrije i zanatstva, trgovine i kulture, umetnosti i nauke. Najpopularnije lokacije u Firenci su katedrala Duomo, Krstionica, galerija Ufici, Nacionalni muzej Barđelo i Galerija Akademije. Okružena valovitim brdima, prošaranim vinogradima i maslinjacima, Firenca je prepuna kaldrmisanih ulica, sofisticiranih palata i muzeja koji su dom remek-dela najvećih italijanskih umetnika. Danas je Firenca jedan od centara svetske mode. Avio-karte su već u prodaji po ceni počev od 69 evra u jednom smeru u ekonomskoj klasi.

Iz Firence, preko Beograda, putnici će imati priliku da putuju do Amsterdama, Stokholma, Berlina, Brisela, Kopenhagena, Ciriha, Pariza, Beča, Ljubljane, Zagreba, Podgorice, Diseldorfa, Frankfurta, Istanbula i drugih destinacije iz mreže Er Srbije.

Do Palerma, administrativnog centra Sicilije, Er Srbija će saobraćati od 14. juna 2023. godine, svake srede i subote. Ova primorska metropola pleni bojama, mirisima i ukusima. Palermo je dekadentan i raskošan, drevan i savremen, autentičan i očaravajući. Njegova istorija je bogata i fascinantna, i gde god da pogledate pred vama su dokazi slavne prošlosti grada. Palermo krase brojne kulturne i turističke atrakcije, veliki broj crkava, spomenika, umetničkih dela. Tu je katedrala posvećena Uznesenju presvete Bogorodice, monumentalno zdanje Palazzo dei Normanni, palata Chiaramonte Steri, hram muzike Teatro Masimo, čuvena barokna građevina Chiesa del Gesù, nedovršena crkva Santa Maria dello Spasimo, svetilište Svete Rozalije zaštitnice grada. Ukoliko volite plaže sa finim peskom i kristalno čistim morem, posetite Mondello, jednu od najlepših plažu u Palermu. 

Karte do ove destinacije dostupne su po ceni počev od 99 evra u jednom smeru u ekonomskoj klasi. Iz Palerma, preko Beograda, Er Srbija omogućava dobre konekcije do drugih gradova u svojoj mreži kao što je Diseldorf, Cirih, Amsterdam, Pariz, Istanbul, Beč, Ljubljana, Zagreb, Berlin, Oslo i Štutgart.

02.12.2022.