Beograd i Er Srbija domaćini Svetskog samita o avijaciji CAPA 2024

Foto: Air Serbia

Svetski samit o avijaciji CAPA 2024 (CAPA Airline Leader Summit World &amp), koji jednom godišnje organizuje CAPA, biće održan u Beogradu 21. i 22. novembra 2024. godine, a domaćini skupa biće Grad Beograd i Er Srbija. Samit će okupiti više od 250 svetskih lidera iz avio-industrije, poručuju iz srpske nacionalne avio-kompanije.

CAPA samit okuplja generalne direktore i visoko pozicionirane predstavnike najvažnijih globalnih i regionalnih avio-kompanija, aerodroma i drugih učesnika u iz oko 40 zemalja širom sveta. Među domaćinima CAPA Samita do sada su bili Sidnej, Singapur, Doha, Mančester i drugi gradovi, a u novembru 2024. godine priliku da ugosti lidere iz avio-industrije imaće Beograd.

Foto: DHD Aviation

Foto: DHD Aviation

Uz Grad Beograd, domaćin CAPA Samita biće i srpska nacionalna avio-kompanija. Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije tim povodom je izjavio: „Tokom dva dana Samita, velika pažnja biće posvećena glavnim trendovima i najvažnijim aspektima avio-industrije u 2024. godini, ali i sagledavanju učinaka, uz stručan uvid i profesionalne zaključke o budućnosti avijacije“

„Svetski samit o avijaciji CAPA je centralni događaj svih CAPA skupova tokom godine. Izuzetno smo srećni što Samit dovodimo u Beograd da bismo prikazali tu destinaciju i gostoprimstvo jedne izvanredne zemlje. Biće to ujedno prilika da se istaknu teme koje su važne za avijaciju na globalnom nivou i da se čuju glasovi ključnih učesnika u avio-industriji celog sveta“, rekao je Marko Navaria, direktor za sadržaje i marketing CAPA Centra za avijaciju.

01.12.2023.