Azerbaijan Airlines nabavlja 787 Dreamliners-e

Azerbaijan Airlines razmatra zamenu svojih starijih aviona Boeingom 787 Dreamliners. Rukovodstvo aviokompanije sastalo se ove nedelje sa menadžmentom Boeinga kako bi razgovarali o mogućnostima preuzimanja novih aviona.

Predsednik Azerbaijan Airlinesa Jahangir Asgarov sastao se 14. oktobra u Bakuu sa direktorom prodaje i marketinga Boeinga za Rusiju i ZND Monte Frazie i direktorom prodaje Boeinga Volkanom Eserom. Trenutno, Azerbaijan Airlines u svojoj floti ima dva 787-8 aviona. Oba aviona nabavljena su u decembru 2014. godine i imaju nešto manje od sedam godina.

„Na sastanku je postignut preliminarni dogovor o isporuci novih aviona Boeing 787 Dreamliners-a za Azerbaijan Airlines. Strane su razgovarale o mogućnosti snabdevanja sa devet širokotrupnih aviona Dreamliner, koji bi do kraja 2030. mogli da zamene postojeće Boeing 757, Boeing 767 i Airbus A340 u floti AZAL-a. Nakon što se odgovarajući predlog pripremi, on će biti dostavljen Nadzornom odboru Azerbejdžanske aviokompanije CJSC i Azerbejdžanskog investicionog holdinga “, navodi se u saopštenju Azerbaijan Airlines.

Foto: Azerbaijan Airlines

17.10.2021.