Evropa

airBaltic prevezao 300% više putnika

Foto: airBaltic

Letonska avio-kompanija airBaltic nastavlja da se oporavlja od pandemije korona virusa što potvrđuju i operativni rezultati za peti mesec. Naime, baltički prevoznik je tokom maja prevezao 284.700 putnika što je za 323% više nego u istom periodu prethodne godine. Kompanija airBaltic je obavila 3490 letova iz svojih baza u Rigi, Talinu, Viljnusu i Tampereu, a ta brojka predstvalja poboljšanje od 166% u odnosu na maj 2021. godine kada je prevoznik imao 1310 letova.

„Sada kada je većina ograničenja za Covid-19 ukinuta u mnogim delovima sveta, vidimo da potražnja putnika raste kako za poslovne tako i za turističke destinacije. To se ogleda i u rezultatima ostvarenim u maju, kao i najnovijim rezervacijamaza predstojeće letnje mesece. Zbog toga očekujemo da ćemo tokom leta prevesti još više putnika. Oporavak nakon pandemije je uveliko u toku,“ izjavio je izvršni direktor airBaltic-a Martin Gauss.

Kompanija je početkom prošlog meseca otvorila svoju prvu finsku bazu na aerodromu Tampere. airBaltic  iz ovog grada obavlja letove ka Oslou, Kopenhagenu, Frankfurtu, Minhenu, Amsterdamu, Malagi i Rodosu, a tu je i stara linija za Rigu.

Foto: airBaltic

10.06.2022.