Evropa

airBaltic nastavlja ekspanziju u Finskoj

Foto: airBaltic

Letonska kompanija airBaltic nastavlja da se širi u svojoj novoj bazi u finskom gradu Tampere. Drugi najveći grad u ovoj nordijskoj zemlji prošle nedelje je dobio direktnu liniju ka Amsterdamu sa kojim na kojoj će airBaltic saobraćati dva puta nedeljno. Inauguralni let obavljen je 1. juna, a prevoznik je najavio da će se polasci na novoj ruti realizovati svake srede i nedelje.

„Otvorili smo našu bazu u Tampereu pre mesec dana, a sada nastavljamo da poboljšavamo povezanost sa i iz ovog dinamičnog grada. Do sada je potražnja finskih putnika ispunila naša očekivanja,“ saopštio je izvršni direktor airBaltic-a Martin Gauss.

Kompanija je do sada otvorila pet novih celogodišnjih linija iz Tamperea kao i još dve sezonske rute ka popularnim sunčanim destinacijama. Putnici iz finskog grada mogu da računaju na letove ka Oslou, Kopenhagenu, Frankfurtu, Minhenu i Amsterdamu dok tokom letnjih meseci mogu da lete i ka Mlagi i Rodosu. Pored ovih destinacija, airBaltic još uvek nudi i direktne letove ka svojoj glavnoj bazi u Rigi odakle putnici mogu da presedaju na druge linije u mreži prevoznika.

Pored airBaltic-a, aerodrom Tampere–Pirkkala opslužuju još samo Finnair i Ryanair sa svojim linijama ka Helsinkiju i Londonu (STN) respektivno. Tampere je pre nekoliko godina imao više linija irskog niskotarifnog prevoznika ali i njegovog konkurenta Wizz Air-a. Međutim, obe kompanije su izgubile interesovanje za ovu vazdušnu luku čak i pre pandemije korona virusa zbog čega je broj putnika naglo opao.

Foto: airBaltic

06.06.2022.