Air Serbia uvela direktnu sezonsku liniju do Hanje na Kritu

Air Serbia

Air Serbia je danas, letom JU754, uvela direktnu sezonsku liniju do Hanje na grčkom ostrvu Kritu. Do nove destinacije, nacionalna avio-kompanija će saobraćati tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, četvrtka i nedelje. 

 Inauguracioni let Air Serbie svečano je dočekan na međunarodnom aerodromu u Hanji, koji se nalazi na poluostrvu Akrotiri, samo 14 kilometara udaljen od grada.

 „U susret glavnom delu letnje sezone, neke od popularnih čarter destinacija smo uveli u redovan saobraćaj. Putnicima je od danas na raspolaganju naša direktna linija do Hanje, koja daje mogućnost još lakšeg pristupa tom letovalištu, koje krase plaže sa kristalno čistom vodom i finim belim peskom. To je naša druga destinacija na Kritu, pored Irakliona, do kog smo nedavno počeli da letimo u redovnom saobraćaju“, izjavio je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Air Serbia.

 Drugi po veličini na Kritu, lučki grad Hanja, ima bogatu istoriju i kulturno nasleđe. Poznat po očuvanim kulturno-istorijskim spomenicima i šarmantnim ulicama, stari deo grada privlači turiste širom sveta. Zadivljujuće palate, umetnička dela i pomorski duh utkan je u svaki deo ostrva. Jedan od simbola grada je svetionik koji je sačuvao izgled iz 1830. godine.

Air Serbia putnicima omogućava dobre veze od Hanje, preko Beograda, do Amsterdama, Berlina, Bolonje, Ciriha, Diseldorfa, Kopenhagena, Hamburga, Frankfurta, Pariza, Praga, Rima, Venecije, Ljubljane, Zagreba, Podgorice i mnogih drugih gradova.

12.06.2023.

Ostavi komentar