Air Serbia sa preko 300.000 putnika u maju

Air Serbia

Air Serbia je tokom maja u redovnom i čarter saobraćaju prevezla 335.363 putnika i tako po prvi put od kada posluje pod sadašnjim imenom premašila broj od 300 hiljada putnika u tom mesecu. Na taj način, srpska nacionalna avio-kompanija je ostvarila povećanje od 83 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine. U poređenju sa rekordnom pretpandemijskom 2019. godinom, zabeleženi rezultat predstavlja rast od 66 odsto.

Preko matičnog aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu i vazdušnih luka u Nišu i Kraljevu, Air Serbia je u maju 2023. godine realizovala 3.708 letova, što je za 69 odsto više nego u maju 2022. godine, odnosno 48 odsto više u poređenju sa istim mesecom 2019. godine. 

„Naša kompanija je u maju zabeležila novi istorijski uspeh. Tokom tog meseca, više od 300.000 putnika nam je poklonilo poverenje i ponosni smo na to. Već jedanaest meseci za redom, od jula 2022. godine, obaramo sopstvene rekorde u broju prevezenih putnika i realizovanih letova. Tokom tih meseci prevazišli smo čak i rezultate iz 2019. godine. Dodatno, u maju smo pokrenuli devet novih linija, od kojih je jedna Čikago, naša druga destinacija u Severnoj Americi, a treća prekookeanska. Ona je veoma značajna za nas, naše putnike i ceo region Zapadnog Balkana. Trudićemo se da trend rasta i unapređenja naše mreže nastavimo i u narednom periodu,“ rekao je Jirži Marek, generalni direktor Air Serbia.  

Najpopularnije destinacije tokom maja u Zapadnoj Evropi bile su Cirih, Pariz i Rim. Kada je reč o bližim destinacijama, najtraženije su bile Atina i Istanbul, odnosno u regionu Podgorica i Tivat.

02.06.2023.

Ostavi komentar