Air Serbia sa 300.000 putnika na čarter letovima

Air Serbia

Srpska nacionalna avio-kompanija je od početka 2022. godine do danas obavila 2.646 čarter-letova kojima je prevezla više od 300.000 putnika, što je najbolji rezultat u čarter-saobraćaju od 2013. godine, od kada kompanija posluje pod imenom Er Srbija. Tokom prvih deset meseci 2022. godine, Er Srbija je obavila za 11,7 odsto više čarter-letova nego tokom cele 2019. godine. 

 „Tokom letnje sezone tražnja za direktnim letovima do popularnih letnjih destinacija se povećava, a čarter-letovi omogućavaju da putnici brzo i udobno stignu do željenog odredišta. Ove godine smo leteli u Tursku, Egipat, Grčku, Tunis i Italiju. Najpopularnija čarter-destinacija bila je Turska, pa smo, pored Antalije, Bodruma i Dalamana, po prvi put leteli i u Alanju, i to iz Beograda i Niša. U odnosu na prethodne godine i Grčka je zabeležila rast broja čartera,“ ističe Boško Rupić, direktor komercijale i strategije Er Srbije. 

 Er Srbija je tokom 2022. godine, realizovala čarter-letove sa Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu i Konstantin Veliki. Iz Niša je srpski nacionalni avio-prevoznik tokom čarter-sezone leteo do Alanje, Antalije i Hurgade. 

08.11.2022.