Air Serbia počela letove za Tjenđin

Danas u 14:10, letom JU702, Air Serbia je sa Aerodroma Nikola Tesla Beograd poletela ka Tjenđinu, čime je nacionalna avio-kompanija, posle 22 godine pauze ponovo uspostavila direktne letove do Kine. Na ovoj liniji leteće širokotrupni Airbus A330-200 avioni iz dugolinijske flote Air Serbia. Od Beograda do Tjenđina leteće se petkom sa prosečnim trajanjem leta od 10 sati, dok će se letovi od Tjenđina do Beograda realizovati nedeljom i prosečno će trajati oko 12 časova. 

 „Otvorili smo novo poglavlje u našem poslovanju pružajući putnicima mogućnost da lete direktno do Kine, što će, verujemo, značajno olakšati njihovo putovanje do ove daleke destinacije. Beograd već izvesno vreme pruža dobru povezanost šireg regiona Balkana sa brojnim destinacijama u svetu. Od danas se iz Beograda leti i do Kine. Naša kompanija je jedna od samo nekoliko u Evropi koje imaju direktne letove do te azijske zemlje. Sada letimo u Tjenđin, a u budućnosti, nadamo se, i do drugih važnih kineskih gradova,“ rekao je Jirži Marek, generalni direktor Air Serbia.

 Uspostavljanjem direktne linije do Kine, Air Serbia je svojim putnicima omogućila dobre konekcije preko Beograda ka destinacijama poput Amsterdama, Barselone, Osla, Pariza, Stokholma, Frankfurta, Ljubljane, Praga, Venecije, Valensije, Zagreba i drugih iz svoje rastuće mreže.

09.12.2022.