Air Serbia počela letove za Krakov

Air Serbia,Krakov

Air Serbia je sinoć, letom JU638, pokrenula direktne letove između Beograda i Krakova, a noćas, letom JU136, sezonsku liniju između Beograda i Varne. Do grada na reci Visli u Poljskoj, nacionalna avio-kompanija će saobraćati četiri puta nedeljno, svakog ponedeljka, srede, petka i nedelje. Do grada u Bugarskoj, Air Serbia će takođe leteti četiri puta nedeljno, svakog ponedeljka, srede, petka i subote.

Inauguracioni letovi svečano su dočekani na aerodromu Jovan Pavle II, smeštenom 11 kilometara zapadno od centra Krakova, odnosno na aerodromu Varna, koji se nalazi samo sedam kilometara od centra tog grada.

„Turiste koji uživaju u istraživanju evropskih metropola sigurno će obradovati naša nova redovna linija do Krakova. Sada su u prilici da za samo dva sata, udobnim avionima Air Serbia stignu u jedan od najstarijih gradova u Poljskoj. I susedna Bugarska nudi brojna zanimljiva mesta za odmor. Među njima se posebno izdvaja Varna, koju neretko nazivaju „morskom prestonicom Bugarske“. Do tog grada na Crnom moru letećemo tokom cele letnje sezone. Možda će upravo direktna veza između Beograda i Varne doprineti da se prilikom izbora mesta za letovanje putnici opredele upravo za taj bugarski grad“, izjavio je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Air Serbia .

Tokom boravka u Krakovu, ne propustite impozantne, gotičke kupole bazilike Svete Marije, kao i Rinek Głovni, najveći srednjovekovni trg u Evropi. U starom tržnom centru Cloth Hall, za koji se često tvrdi da je najstariji na svetu kupite suvenire, a u nekom od barova ili restorana isprobajte tradicionalne kobasice i domaća pića. Iznad starog dela grada nalazi se Toranj gradske kuće, koji datira iz 15. veka i sa koga se pruža neverovatan panoramski pogled.

Od Krakova, preko Beograda, putnici će imati odličnu povezanost sa Ankarom, Atinom, Bukureštom, Istanbulom, Larnakom, Ljubljanom, Napuljom, Podgoricom, Rimom, Sofijom, Solunom, Tivtom, Zagrebom i drugim gradovima iz mreže Air Serbia.

05.06.2023.

Ostavi komentar