Air Serbia otvara liniju za Mostar, prvi polazak sredinom aprila

Foto: Air Serbia

Srpska nacionalna avio-kompanija Air Serbia uspostavlja direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do grada u Hercegovini prevoznik će leteti tri puta nedeljno, ponedeljkom, petkom i nedeljom, avionom tipa Embraer E175. Avio-karte su od danas u prodaji, po ceni počev od 56 evra po smeru, odnosno po ceni počev od 104 evra za povratno putovanje u ekonomskoj klasi.

“Direktna avio-linija između Beograda i Mostara prvi put je uvedena pre nešto više od šest decenija, odnosno 1962. godine. Posle 30 godina pauze, zahvaljujući ugovoru koji smo danas potpisali, ponovo ćemo poleteti do tog grada u Bosni i Hercegovini“, izjavio je Jirži Marek, generalni direktor Air Serbie.

Letovi će se obavljati svakog ponedeljka, petka i nedelje. Polasci iz Beograda planirani su u 13:35, a letovi će trajati 50 minuta. Povratni letovi iz Mostara za Beograd zakazani su u 15:10.

„Uvođenjem Mostara u našu mrežu destinacija, letećemo do čak 17 gradova bivše Jugoslavije i na taj način, preko Beograda, region povezati sa destinacijama širom Evrope, Severne Amerike i Azije do kojih Air Serbia leti”, poručio je prvi čovek avio-kompanije.

Foto: Air Serbia

02.02.2024.