Fleš Region

Air Serbia od danas za Trst

Air Serbia danas, 2. juna, letom JU464 u 18:05 časova, uvodi direktne letove na novoj liniji između Beograda i Trsta. Planirano je da se letovi do četvrte destinacije srpske nacionalne avio-kompanije u Italiji, pored Rima, Milana i Venecije, obavljaju dva puta nedeljno.

 Inauguracioni let će biti dočekan tradicionalnim pozdravom „vodenim topovima“ na međunarodnom aerodromu Ronki dei Leđonari, koji se nalazi u blizini Trsta i pokriva područje od oko pet miliona ljudi, uključujući i susednu Sloveniju, Austriju i Hrvatsku. Svečanoj ceremoniji koja će tim povodom biti upriličena prisustvovaće predstavnici Air Serbia i aerodroma.

 „Raduje nas što nastavljamo širenje naše mreže jačanjem prisustva u Italiji i uvereni smo da ćemo novim letovima doprineti još boljoj povezanosti i unapređenju komercijalne i turističke aktivnosti između naše dve zemlje. Posebno nam je drago što, nakon 11 godina pauze, Beograd povezujemo sa Trstom, gradom sa brojnom srpskom dijasporom“, izjavio je Bojan Aranđelović, viši menadžer za planiranje i optimizaciju reda letenja u Air Serbia.  

 Nekadašnja luka Habzburškog carstva, gotovo u potpunosti okružena Slovenijom, izolovana je od ostatka italijanskog poluostrva i krasi je raskošna arhitektura po uzoru na austrijske gradove. Dodavanjem Trsta, Air Serbia će, uz područje severoistočne Italije, unaprediti povezanost obližnjih slovenačkih gradova sa Beogradom i brojnim drugim gradovima u svojoj mreži. 

 „Drago nam je što smo proširili našu mrežu zahvaljujući novom letu Air Serbia, koji će doprineti unapređenju ekonomskih odnosa našeg regiona sa Republikom Srbijom i služiti brojnoj srpskoj zajednici koja živi na našem području“, rekao je Marko Konsalvo, generalni direktor Aerodroma Trst.

Red letenja na ovoj liniji osmišljen je tako da pruža pogodne konekcije sa brojnim gradovima do kojih saobraća Air Serbia, preko Beograda, kao što su Atina, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Njujork, Podgorica, Skoplje, Solun, Tirana i Tivat.

 Posle Trsta, Air Serbia će u narednim danima uspostaviti avio-saobraćaj do još dve destinacije u Italiji – Bolonje i Barija.