Fleš Region

Air Serbia od danas za Nirnberg i Bolonju

Air Serbia je danas, 6. juna, letom JU550 u 06:50 časova, započela direktne letove na novoj liniji između Beograda i Bolonje u Italiji, dok je letom JU260, avionom Airbus A319, u 07:10 časova uspostavila redovan avio-saobraćaj na liniji između srpske prestonice i Nirnberga u Nemačkoj.  

 Inauguracioni letovi dočekani su na međunarodnom aerodromu Giljermo Markoni, smeštenom sedam kilometara od centra Bolonje, kao i na aerodromu Albreht Direr, lociranom pet kilometara severno od centra Ninberga i drugom po prometu u Bavarskoj. Svečanim ceremonijama koje su upriličene tim povodom prisustvovali su predstavnici srpske nacionalne avio-kompanije i aerodroma.

Air Serbia će do Bolonje, svoje šeste destinacije u Italiji, do koje ranije nije bilo direktnih letova iz Beograda, saobraćati tri puta nedeljno – ponedeljkom, sredom i petkom. Letovi do Nirnberga, osme destinacije Air Serbia u Nemačkoj, pored Berlina, Frankfurta, Štutgarta, Diseldorfa i Hanovera iz Beograda, kao i Frankfurt Hana i Kelna iz Niša, obavljaće se dva puta nedeljno – ponedeljkom i petkom.

 „Nakon uspostavljanja letova do Trsta i Barija u Italiji, kao i Hanovera u Nemačkoj, drago nam je što dodatno pojačavamo naše prisustvo u tim zemljama. Zahvaljujući najnovijoj ekspanziji mreže, značajno ćemo olakšati turistička i poslovna putovanja i doprineti jačanju veza sa Italijom i Nemačkom, koje su tradicionalno veoma zanimljive našim putnicima“, izjavio je Bojan Aranđelović, viši menadžer za planiranje i optimizaciju reda letenja u Air Serbia. 

 Bolonja, glavni grad najbogatije italijanske pokrajine Emilija Romanja, dom je najstarijeg univerziteta u Evropi gde su znanja sticali Dante, Petrarka, Kopernik i mnoge druge važne ličnosti. Studentsku i kulinarsku prestonicu Italije, zbog specifične boje fasada poznatu i kao „grad terakote“, krasi istorijsko jezgro pod zaštitom Uneska sa prepoznatljivim tornjevima i arkadama nad ulicama.

 Uvođenjem letova do Bolonje, Air Serbia će omogućiti dobre konekcije između ovog grada i drugih destinacija u svojoj mreži, kao što su Atina, Bukurešt, Cirih, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Solun, Tirana i Tivat.  Drugi po veličini grad nemačke savezne države Bavarske, Nirnberg predstavlja jednu od vodećih sajamskih lokacija u Evropi, kao i kulturni i ekonomski centar oblasti Frankonija. U gradu punom istorije i tradicije, smeštene su i neke od najpoznatijih svetskih kompanija.

06.06.2022.