Fleš Region

Air Serbia od danas za Hanover i Lion

Air Serbia je danas, 3. juna, letom JU270 u 06:45 časova uspostavila direktne letove na novoj liniji između Beograda i Hanovera u Nemačkoj, dok je letom JU280 u 06:40 časova pokrenula redovan avio-saobraćaj između srpske prestonice i Liona u Francuskoj.

 Inauguracioni letovi dočekani su tradicionalnim pozdravom „vodenim topovima“ na međunarodnom aerodromu u Hanoveru, smeštenom 11 kilometara severno od grada, kao i na Aerodromu Sent Egziperi, lociranom 20 kilometara jugoistočno od Liona. Svečanim ceremonijama koje su organizovane tim povodom prisustvovali su predstavnici Air Serbia i aerodroma.

 Pored Berlina, Frankfurta, Štutgarta, Diseldorfa, Frankfurt Hana i Kelna, Hanover predstavlja sedmu destinaciju Air Serbia u Nemačkoj, do koje će se saobraćati tri puta nedeljno tokom letnje sezone i dva puta nedeljno po zimskom redu letenja. Letovi do Liona, druge destinacije Air Serbia u Francuskoj, posle Pariza, obavljaće se dva puta nedeljno.

Air Serbia

 „Uspostavljanjem linija ka Hanoveru i Lionu, proširićemo postojeću ponudu za putnike i dodatno ojačati svoju poziciju u Nemačkoj i Francuskoj, veoma značajnim tržištima za našu avio-kompaniju. Radujemo se širenju mreže novim destinacijama, jer ćemo u narednim danima uspostaviti letove ka još jednoj destinaciji u Nemačkoj – Nirnbergu“, izjavio je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Air Serbia. 

 Kao glavni i najveći grad pokrajine Donja Saksonija, Hanover predstavlja glavnu tačku ukrštanja najznačajnijih železničkih linija i autoputeva. Poznat kao univerzitetski, ekonomski, kulturni i festivalski centar istoimenog regiona, Hanover privlači posetioce brojnim istorijskim znamenitostima i turističkim atrakcijama, istovremeno noseći epitet važnog centra biznisa i sajamskih manifestacija. 

 Uspostavljanjem ove rute, preko Beograda će biti obezbeđene dobre konekcije između Hanovera i drugih gradova u mreži Air Serbia, kao što su Atina, Bukurešt, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Solun, Sofija, Split, Tirana i Tivat. 

 Negujući duh starog dela grada, koji se nalazi pod zaštitom Uneska, Lion odiše bogatom istorijom i savršenim spojem renesanse i moderne. Poznat po kulturi, arhitekturi i muzejima, Lion sa svojim legendarnim restoranima ocenjenim prestižnim Mišelinovim zvezdicama predstavlja i glavnog gastronomskog rivala Parizu. 

03.06.2022.