Fleš Region

Air Serbia od danas leti za Valensiju

Treća destinacija srpske nacionalne avio-kompanije u Španiji

Air Serbia danas, 21. aprila, letom JU594, avionom Airbus A320, po prvi put uspostavlja direktne letove na liniji između Beograda i Valensije. Srpska nacionalna avio-kompanija će do svoje treće destinacije u Španiji saobraćati dva puta nedeljno – sredom i subotom tokom aprila imaja, a zatim od početka juna, četvrtkom i nedeljom.

Inauguracioni let srpskog avio-prevoznika biće svečano ispraćen sa Aerodroma Nikola Tesla Beograd i dočekan na Aerodromu Valensija, desetom najprometnijem španskom aerodromu, koji je smešten na osam kilometara od grada i značajno doprinosi ekonomskom razvoju cele oblasti. Tim povodom biće upriličena svečana ceremonija, uz prisustvo ambasadora Španije u Srbiji Raula Bartolomea Moline, ambasadorke Srbije u Španiji Katarine Lalić-Smajević, predstavnika Air Serbia i aerodroma.

Red letenja na ovoj liniji osmišljen je tako da putnicima pruža pogodne konekcije sa brojnim gradovima iz mreže Air Serbia, preko Beograda, kao što su Atina, Bukurešt, Dubrovnik, Larnaka, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Solun, Sofija, Split, Tirana i Tivat.

Posle Barselone, Madrida i Valensije,Air Serbia uskoro uvodi letove i do svoje četvrte destinacije u Španiji – Palma de Majorke. Sezonski letovi na toj ruti će se obavljati u periodu od 11. juna do 29. oktobra, dva puta nedeljno – utorkom i subotom.

21.04.2022.