Air Serbia od danas leti za Čikago

Air Serbia, Čikago

Air Serbia je današnjim letom JU506 u 06:50 časova sa Aerodroma Nikola Tesla Beograd, posle više od 30 godina pauze, ponovo uspostavila avio-saobraćaj između Beograda i Čikaga. Direktni letovi između srpske prestonice i „Vetrovitog grada“, realizovaće se dva puta nedeljno, sredom i subotom, dok će od 12. juna putnicima biti na raspolaganju i treći nedeljni polazak, ponedeljkom. Letovi će se obavljati avionima tipa Airbus A330-200 iz flote širokotrupnih aviona srpske nacionalne avio-kompanije. 

“Današnji dan je izuzetno važan za našu kompaniju, za Srbiju i Beograd, čitav region Zapadnog Balkana, kao i veliki broj naših sunarodnika koji žive i rade u Severnoj Americi. Raduje nas što smo odgovorili potrebama putnika i pružili im mogućnost da razdaljinu od nešto više od 8.000 kilometara vazdušne linije pređu na najjednostavniji način, udobnim širokotrupnim avionima Air Serbia. Verujemo da će linija između Beograda i Čikaga biti korisna svim putnicima bez obzira na povod putovanja i da će doprineti još boljim poslovnim, turističkim i svim drugim vezama između Srbije i Sjedinjenih Država,” rekao je Jirži Marek, generalni direktor Air Serbia. 

“Pored Njujorka, do kojeg Air Serbia leti već skoro sedam godina, našim putnicima od danas je na raspolaganju još jedna direktna redovna linija naše kompanije i to između glavnog grada Srbije i Čikaga. O značaju te linije, pored ostalog govori i činjenica da je veliki broj letova tokom narednih nedelja i meseci već izuzetno dobro popunjen,” rekao je Džordž Petković, regionalni direktor Air Serbia za Severnu i Južnu Ameriku. 

 Uspostavljanjem letova između sprske prestonice i Čikaga, Air Serbia je svojim putnicima omogućila dobre konekcije između “Vetrovitog grada”, preko Beograda do velikog broja atraktivnih destinacija u svojoj rastućoj mreži. Među njima su Atina, Beč, Berlin, Bolonja, Bukurešt, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Ljubljana, Prag, Pula, Podgorica, Rim, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Tivat, Venecija, Zagreb i mnogi drugi.

17.05.2023.