Air Serbia od danas leti za Tel Aviv

Air Serbia je danas, 6. aprila 2023. godine, letom JU812 u 13:30 časova, posle više od tri godine pauze ponovo uspostavila direktnu vezu između Beograda i Tel Aviva. Do tog grada u Izraelu, nacionalna avio-kompanija leteće utorkom, četvrtkom i nedeljom, dok će od 8. maja biti uveden i četvrti nedeljni let – ponedeljkom. 

Doček prvog leta Air Serbia upriličen je na aerodromu Ben Gurion, udaljenom 20 kilometara od Tel Aviva. 

 „Tel Aviv je jedan od najsavremenijih centara na Bliskom istoku. Povratkom tog kosmopolitskog grada u našu mrežu otvorili smo vrata Izraela svima koji žele da ga posete. Na samo pedesetak kilometara od Tel Aviva nalazi se i Jerusalim, grad čija istorija seže unazad do četvrtog milenijuma pre nove ere, što ga čini jednim od najstarijih na svetu. Letovi do Tel Aviva traju u proseku oko dva sata i pedeset minuta i obavljaće se avionima Airbus A319”, izjavio je Bojan Aranđelović, viši menadžer za planiranje i optimizaciju reda letenja Air Serbia.

Uvođenjem Tel Aviva u svoju mrežu destinacija, Air Serbia dodatno obogaćuje ponudu, omogućavajući putnicima dobre veze Bliskog istoka sa Zapadnom Evropom, Sjedinjenim Američkim Državama i Balkanom.

06.04.2023