Air Serbia obeležava godinu dana letova za Čikago

Air_Serbia Airbus_A330-200

Air Serbia je danas, 17. maja 2024. godine, obeležila godinu dana od uspostavljanja direktne avio-linije između Beograda i Čikaga. U proteklih 365 dana, srpska nacionalna avio-kompanija je između glavnog grada Srbije i “Vetrovitog grada” prevezla više od 40.000 putnika i skoro 750 tona robe. Tokom aktuelne letnje sezone, letovi na toj ruti biće obavljani tri puta nedeljno, ponedeljkom, sredom i subotom. 

40.000 PUTNIKA

 „Uspostavljanje direktne avio-linije između Beograda i Čikaga predstavljalo je veoma važan korak u razvoju i unapređenju usluga naše kompanije. Nakon pauze duge više od tri decenije, bili smo u prilici da obradujemo putnike i omogućimo im da lakše stignu do svojih najmilijih koji žive u širem regionu Balkana. Veliki broj prevezenih putnika govori u prilog tome da je direktna avio-linija između Beograda i Čikaga bila i te kako potrebna. Pored toga, ova linija doprinela je i boljoj kulturno-ekonomskoj razmeni između Srbije i Severne Amerike. Uvereni smo da će se tražnja za ovim letovima u godinama pred nama samo povećavati, a mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da na nju adekvatno odgovorimo,“ izjavio je Džordž Petković, regionalni direktor za Severnu i Južnu Ameriku. 

 Pored Čikaga, Air Serbia ima i redovnu direktnu liniju između Beograda i Njujorka. Do tog grada u Severnoj Americi, tokom letnje sezone nacionalna avio-kompanija Republike Srbije saobraća svakog dana. Na toj ruti, kao i na letovima do Čikaga, lete avioni tipa Airbus A330-200 iz dugolinijske flote Air Serbia.

Izvor: Air Serbia

17.05.2024.