Air Serbia i Air China obnovile saradnju

Air Serbia

Nacionalne avio-kompanije Srbije i Kine, Air Serbia i Air China, obnovile su saradnju započetu 2015. godine, u cilju omogućavanja jednostavnijih putovanja između dve zemlje. Obnovljena je kod-šer saradnja te dve kompanije na letovima između Beograda i Pekinga, tako što je Air China stavila svoj marketing kod na letove Air Serbia između Beograda i Beča, dok je srpska kompanija stavila svoj kod na letove kineske kompanije između Beča i Pekinga. Pored toga, saradnja je proširena dodavanjem marketing koda Air China na letove Er Srbije između Beograda i Tjenđina, koji su uspostavljeni u decembru prošle godine. 

 Kada je reč o drugim gradovima u Narodnoj Republici Kini, putnici će od sada biti u prilici da kombinuju letove Air Serbia do Tjenđina, kao i letova Air China od Tjenđina do Šangaja, Guangdžoua, Šenžena i Sijana, zahvaljujući interlajn ugovoru između dve nacionalne avio-kompanije. 

 “Pokretanjem direktnih letova do Tjenđina, Air Serbia se nakon više od dve decenije ponovo vratila u Kinu. Svoje prisustvo na tom tržištu sada smo dodatno unapredili, obnavljanjem i proširenjem komercijalne saradnje sa Air China. Verujemo da će ova vest obradovati putnike koji imaju potrebu za letovima između Evrope i Dalekog Istoka, odnosno Beograda i Kine,” rekla je Ivana Miklja Mučalov, menadžer međukompanijskih poslova i alijansi Air Serbia.

 Srpska nacionalna avio-kompanija od 9. decembra 2022. godine leti do Tjenđina, četvrtog najvećeg grada u Narodnoj Republici Kini. Letovi između Beograda i Tjenđina obavljaju se avionima Airbus A330 iz dugolinijske flote Air Serbia. Prosečno trajanje leta je 10 časova od Beograda do Tjenđina i 12 časova od Tjenđina do Beograda.

24.02.2023.