Wizz Air suspenduje dve linije iz Niša

Foto: Wizz Air

Niskotarifna avio-kompanija Wizz Air privremeno će suspendovati dve linije iz Niša. Aerodroma Konstantin Veliki saopštio je da će mađarski prevoznik ukinuti letove za Beč i Dortmund.

Kako navode sa druge najveće vazdušne luke u Srbiji, razlog ukidanja linija su problemi sa Pratt & Whitney motorima koje koriste letelice Wizz Aira. U GTF motorima ovog proizvođača pronađene su pukotine zbog čega 700 agregata mora da prođe vanrednu inspekciju i popravku. Jedan od najvećih korisnika ovih motora upravo je Wizz Air, a GTF jedinice pogone celokupnu flotu A320neo i A321neo aviona od kojih su mnogi trenutno prizemljeni.

Poslednji let za Beč zakazan je za 29. mart ove godine dok karte za Dortmund više uopšte nije moguće kupiti. Kada će i da li će linije biti obnovljene za sada nije poznato.

Wizz Air nastavlja da leti za Bazel i Memingen. Sa aerodroma leti i Ryanair koji trenutno povezuje Niš sa Bečom i Mltom, a u letnjoj sezoni i sa Stokholmom i Krfom. Nacionalna avio-kompanija Air Serbia takođe leti iz Niša i to ka Ljubljani, Istanbulu, Kelnu, Frankfurtu i Beogradu.

Foto: Wizz Air

03.02.2024.