Evropa

Wizz Air otvara bazu u Norveškoj

Mađarski niskotarifni prevoznik Wizz Air će sledećeg meseca bazirati dva Airbusa A320 na aerodromu Oslo Gardermoen (OSL) i pokrenuti 3 domaće linije. Kompanija će 3. novembra startovati sa letovima ka Bergenu, Tromsøu kao i Trondheimu. Linije ka Bergenu i Trondheimu će se obavljati 4 puta dnevno dok će linija ka Tromsøu imati dva dnevna polaska. CEO Wizz Aira József Váradi je izjavio kako je ovo samo prvi korak ka većoj ekspanziji u Norveškoj.

“Potrudićemo se da promenimo cenovnu dinamiku na ovom tržištu. Videli smo da je Norveška bila blizu duopola između SASa i Norwegiana a mi želimo da razbijemo taj duopol i dovedemo kredibilne alternative.” rekao je Váradi.

Direktor niskobudžetne kompanije je naveo kako je dugoročni cilj Wizz Aira da postane najznačajniji prevoznik u zemlji. On je istakao uspeh nedavno pokrenutih domaćih linija u Italiji uz očekivanje da bi sličan rezultat mogao da se postigne i u Norveškoj.

Wizz Air je prisutan na tržištu Norveške već 14 godina a kompanija trenutno obavlja letove na 48 linija ka 11 destinacija u Evropi.

06.10.2020.