Evropa

Wizz Air obnavlja linije iz UK

Vlasti Ujedinjenog Kraljevstva su nedavno proširile listu država čiji građani ne moraju da se izoluju prilikom ulaska u zemlju. Na zelenoj listi se trenutno nalaze Gibraltar, Izrael, Portugal, Island, Farska Ostrva, Island, Australija i druge zemlje sveta koje generišu veliki broj putnika ka Ujedinjenom Kraljevstvu. Wizz Air i druge avio-kompanije iz Velike Britanije su odlučile da iskoriste ovu šansu i obnove letove ka zemljama na zelenoj listi.

Wizz Air UK, britanska podružnica mađarskog niskotarifnog prevoznika, je saopštio da će obnoviti 5 evropskih ruta i to ka Lisabonu, Farou, Rejkjaviku, Gibraltaru i Larnaci. Putnici iz Portugala, Islanda i Gibraltara će prilikom ulaska u UK morat da pokažu negativan PCR test ali neće morati da idu u izolaciju. Međutim, oni koji dolaze sa Kipra će morati da obave obavezan karantin od deset dana kako se ova zemlja ne nalazi na zelenoj listi.

“Tim kompanije Wizz Air pozdravlja najavu Vlade Velike Britanije o zelenoj listi zemalja za ponovno pokretanje međunarodnih putovanja. U Wizz-u smo spremni da povećamo obim saobraćaja kada se ograničenja ublaže, sa nedavnom isporukom četiri potpuno nova aviona A321neo i širenjem naše mreže u Velikoj Britaniji,” izjavio je generalni direktor Wizz Air UK Owain Jones.

09.05.2021.